Què farem?

martes, 27 de octubre de 2015

Inkscape

Aquest es el nom del projecte en el que he estat treballant, és una eina molt útil on la única limitació es la teva imaginació.

El nostre professor ens va donar un dossier amb activitats diverses i diferents, i per això està aquest blog, per explicar-vos principalment com funciona aquest programa i també per ensenyar-vos algunes de les moltes activitats que he fet.

Les principals eines que he utilitzat per completar el dossier són les següents:

1ra Les corbes de Bèizer: es una eina que no nomes et permet fer línies rectes, si no que a mes, et permet modificar-les al teu gust, amb infinites formes possibles de crear partint com a base una línia recta.

2na Cercles i rectangles: es una eina molt habitual en tots els programes d'aquest estil, el seu ús es molt senzill, com diu el nom, ens permet crear rectangles i esferes perfectes i modificables.

Aquestes dues son les que mes he utilitzat, hi han moltes mes però he considerat que no son gaire importants per al que respecta a aquest blog.

També, a la barra d'eines, ens permet fer múltiples coses, que ens obre encara mes possibilitats, com per exemple torçar una figura, canviar-li el contorn, posar-li un degradat, canviar-li les posicions en les capes, etc...

I a continuació posaré diversos exemples del dossier:



1ra: La papallona




Aquesta figura anomenada papallona es molt senzilla de fer, simplement poses el cercle del cap del clor desitjat (en el meu cas blau fosc), fas exactament el mateix amb el cos i després venen els dels costats. Per fer-ho he agafat diferents tonalitats del vermell perquè m'agrada el color, els hi tret el contorn i amb la combinació de tecles Ctrl+D les he duplicat i he afegit diferents tonalitats, i així es com es fa la papallona.

2na: el triangle



Aquesta figura es el triangle, una figura que també es senzilla però una mica mes difícil que la papallona. el primer que hem de fer es un triangle, mitjançant l'eina de poliedres/3 costats.

A continuació, a cada cantó de cada punta del triangle farem un cercle i el decorarem al nostre gust, es irrellevant, però es recomanable posar algun color per tal de contrastar millor, un cop fet això, podem veure que els cercles queden per sobre del triangle i la idea principal es que quedi al inrevés de forma que el triangle no es noti que està allà i quedin els tres cercles tallats en forma de radià. Per fer això seleccionarem el triangle amb l'eina de selecció i abaix de la barra d'eines sortiran uns dibuixos indicant en quina capa vols que estigui la figura seleccionada, i com el volem abaix de tot ho li donarem a la icona on surt la barra gran abaix de tot. L'únic que queda es pintar el triangle de blanc amb el propòsit de que aquest no es sigui visible.


3ra:La fulla



Fins ara no havíem utilitzat les corbes de Bèizer, però, per aquesta figura ès necessari. Hem de fer amb aquesta eina mitja fulla, després l'altra mitja, ajuntar-ho  per ultim fer el tronc. Començarem dibuixant una línia recta, després, quan estas pressionant el ratolí et surt una altra línia que permetrà que la línia es corbi cap a la direcció desitjada, i d'aquesta forma podem fer les dues mitges fulles, les unim amb l'eina de la selecció d'objectes i movem una fins a ajuntar-la amb l'altre. ara ho pintem i un cop fet això a dins farem algunes figures, en la part de dalt farem una espiral. Això es senill ja que tenim una eina que ens permet fer això ràpidament i sense complicacions. I a la part de sota hi ha un quadrat amb volum i dintre te mes ratlles, per fer això jo he utilitzat la eina de les corbes de Bèizer, ja que prenent la tecla Ctrl mentre utilitzes aquesta, et sortiran sempre línies rectes en determinats angles, d'aquesta forma el quadrat amb volum es senzill de fet. i per ultim el tronc e la fulla, que simplement es crea amb les corbes de Bèizer.

4ta: El gerro





El gerro va ser la nostra primera figura en tot el dossier, va ser una de les figures que mes em va costar, tant perquè era la primera com perquè es complexa i requereix diverses corbes amb l'eina de les corbes de Bèizer. Com ja deia l'enunciat, havíem de posar un gerro, vam començar amb la tapa, la qual em va sortir molt be, ja que era senzilla de fer, després vaig seguir amb la part de abaix on em va costar mes, ja que amb les corbes has de fer com la part de sota de un gerro, on hi han diverses corbes, nomes vam utilitzar aquesta eina per al gerro, però vam fer moltes variacions, i aquí hi han alguns exemples de les variacions:

La bota



Consistia en modificar el gerro de forma que quedés com una bota amb la eina de modificar les corbes de Bèizer. 

Gerro amb fulles



Un cop pintat en gerro li vam afegir una altra figura que ja teníem feta, de forma que va quedar com es pot veure en la imatge.

No hay comentarios:

Publicar un comentario