Què farem?

martes, 15 de diciembre de 2015

Picassa

Picassa és un programa informàtic que te diverses utilitats, entre les quals esta la possibilitat d'organitzar les teves fotografies digitals, com també visualitzar, editar i compartir aquestes imatges.

Es creu que aquest programa es de l'empresa de Google, i realment ho es, però abans de ser-ho  va ser de la companyia Lifescape, va ser creat al 2002 i va ser comprat per google al 2004.
Aquesta aplicació està disponible per mac, linux, ubuntu i windows.

 

 Aqui esta l'enllaç del meu album:
<embed type="application/x-shockwave-flash" src="https://photos.gstatic.com/media/slideshow.swf" width="288" height="192" flashvars="host=picasaweb.google.com&hl=ca&feat=flashalbum&RGB=0x000000&feed=https%3A%2F%2Fpicasaweb.google.com%2Fdata%2Ffeed%2Fapi%2Fuser%2F112811007076428787769%2Falbumid%2F6228428347294573249%3Falt%3Drss%26kind%3Dphoto%26hl%3Dca" pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer"></embed>
            

miércoles, 9 de diciembre de 2015

Projecte xavi en australia

Xavi en Australia

Aquest projecte consistia en posar la nostra fotografia en un lloc del mon qualsevol, la idea era agafar una imatge de un lloc, com per exemple, en el meu cas, vaig escollir el Llac Hillier:




Com es pot veure, jo he fet un marc de color vermell, on posa el lloc on estic i el meu nom, aquest marc l'he fet amb el programa Inkscape, ja que amb el gimp em costava molt fer-la, i un cop fet aixó anem al següent pas:
 El següent pas era fer-me una fotografia a mi mateix



 i amb l'ajut de les eines del gimp posar les fotos enganxades com si jo realment estigues allà. Un cop acabat el resultat que a mi em va donar va ser bastant óptim, i aqui esta:

martes, 17 de noviembre de 2015

El GIMP

Hola, aquesta vegada vaig a parlar de un programa molt semblant al Inkscape, s'anomena GIMP i es una mica mes sofisticat que el Inkscape


Aquest ès el logotip del inkscape, com ja he dit, es una mica mes sofisticat, principalment perque funciona amb capes, i tambè em va costar mes adaptar-me a aquest programa que al inkscape.

ATOMIUM
l'atomium ès una imatge que el nostre professor ens va proporcionar per editar-la amb el GIMP, i es la següent:
El nostre professor ens va demanar que fessim les rodones cadascuna a una capa i a un color i amb un degradat, i que tot seguit, amb mes capes fessim els camins degradant als dos colors, per exemple, unir una bola groga i una bola blava amb un camí blau/groc amb forma de degradat, que es una eina que deixa mes possibilitats que l'Inkscape.

Les rodones es feien amb la eina d'el·lipses i els camins amb les corbes de bèizer, que era la enia que tambè vam utilitzar per alguns projectes del inkscape, i per ultim amb la eina de degradats selecciones dos culors i es fa una ralla, de forma que el degradat es realiza segons els colors que haviem posat anteriorment. El resultat desprès de treure la imatge real i nomes deixar les capes que jo havia fet es el seguent:


Despres d'acabar l'atomium, teniem que fer un escrit, en una pàgina nova, on sortís el nom del nostre insitut ''ins pere ribot'':



Un cop fet tot aixó, nomès queda unir i veure el nostre projecte acabat.

També he fet alguns altres projectes amb el gimp:

Lleida

Aquesta imatge consistia en dues en realitat, en una, sortia una estructura i en l'altre, un fons. la idea era que, amb les einen del gimp poguessim posar la imatge del fons en la estructura de forma que semblès el fons real:



Es pot veure que hi han uns núvols al fons, doncs aquesta es la imatge enganxada que he posat per que el fons es vegi millor.

Muntanyes

Ens donen una imatge torçada on hi han unes muntanyes, la idea o l'objectiu era fer que la imatge quedès recta. Amb la eina del gimp de torçar la teniem que posar recta per que quedes be, pero hi havia un problema, i era que quedaven anomalies ja que la vam torçar, la solució era senzilla,retallar-ho de forma que quedes mes reduida pero ben feta, i el resultat va ser el seguent:



I aquests son dos dels exemples, hi han molts mes pero he considerat que aquests dos son els mes adients per expressar-los.

martes, 27 de octubre de 2015

Inkscape

Aquest es el nom del projecte en el que he estat treballant, és una eina molt útil on la única limitació es la teva imaginació.

El nostre professor ens va donar un dossier amb activitats diverses i diferents, i per això està aquest blog, per explicar-vos principalment com funciona aquest programa i també per ensenyar-vos algunes de les moltes activitats que he fet.

Les principals eines que he utilitzat per completar el dossier són les següents:

1ra Les corbes de Bèizer: es una eina que no nomes et permet fer línies rectes, si no que a mes, et permet modificar-les al teu gust, amb infinites formes possibles de crear partint com a base una línia recta.

2na Cercles i rectangles: es una eina molt habitual en tots els programes d'aquest estil, el seu ús es molt senzill, com diu el nom, ens permet crear rectangles i esferes perfectes i modificables.

Aquestes dues son les que mes he utilitzat, hi han moltes mes però he considerat que no son gaire importants per al que respecta a aquest blog.

També, a la barra d'eines, ens permet fer múltiples coses, que ens obre encara mes possibilitats, com per exemple torçar una figura, canviar-li el contorn, posar-li un degradat, canviar-li les posicions en les capes, etc...

I a continuació posaré diversos exemples del dossier:



1ra: La papallona




Aquesta figura anomenada papallona es molt senzilla de fer, simplement poses el cercle del cap del clor desitjat (en el meu cas blau fosc), fas exactament el mateix amb el cos i després venen els dels costats. Per fer-ho he agafat diferents tonalitats del vermell perquè m'agrada el color, els hi tret el contorn i amb la combinació de tecles Ctrl+D les he duplicat i he afegit diferents tonalitats, i així es com es fa la papallona.

2na: el triangle



Aquesta figura es el triangle, una figura que també es senzilla però una mica mes difícil que la papallona. el primer que hem de fer es un triangle, mitjançant l'eina de poliedres/3 costats.

A continuació, a cada cantó de cada punta del triangle farem un cercle i el decorarem al nostre gust, es irrellevant, però es recomanable posar algun color per tal de contrastar millor, un cop fet això, podem veure que els cercles queden per sobre del triangle i la idea principal es que quedi al inrevés de forma que el triangle no es noti que està allà i quedin els tres cercles tallats en forma de radià. Per fer això seleccionarem el triangle amb l'eina de selecció i abaix de la barra d'eines sortiran uns dibuixos indicant en quina capa vols que estigui la figura seleccionada, i com el volem abaix de tot ho li donarem a la icona on surt la barra gran abaix de tot. L'únic que queda es pintar el triangle de blanc amb el propòsit de que aquest no es sigui visible.


3ra:La fulla



Fins ara no havíem utilitzat les corbes de Bèizer, però, per aquesta figura ès necessari. Hem de fer amb aquesta eina mitja fulla, després l'altra mitja, ajuntar-ho  per ultim fer el tronc. Començarem dibuixant una línia recta, després, quan estas pressionant el ratolí et surt una altra línia que permetrà que la línia es corbi cap a la direcció desitjada, i d'aquesta forma podem fer les dues mitges fulles, les unim amb l'eina de la selecció d'objectes i movem una fins a ajuntar-la amb l'altre. ara ho pintem i un cop fet això a dins farem algunes figures, en la part de dalt farem una espiral. Això es senill ja que tenim una eina que ens permet fer això ràpidament i sense complicacions. I a la part de sota hi ha un quadrat amb volum i dintre te mes ratlles, per fer això jo he utilitzat la eina de les corbes de Bèizer, ja que prenent la tecla Ctrl mentre utilitzes aquesta, et sortiran sempre línies rectes en determinats angles, d'aquesta forma el quadrat amb volum es senzill de fet. i per ultim el tronc e la fulla, que simplement es crea amb les corbes de Bèizer.

4ta: El gerro





El gerro va ser la nostra primera figura en tot el dossier, va ser una de les figures que mes em va costar, tant perquè era la primera com perquè es complexa i requereix diverses corbes amb l'eina de les corbes de Bèizer. Com ja deia l'enunciat, havíem de posar un gerro, vam començar amb la tapa, la qual em va sortir molt be, ja que era senzilla de fer, després vaig seguir amb la part de abaix on em va costar mes, ja que amb les corbes has de fer com la part de sota de un gerro, on hi han diverses corbes, nomes vam utilitzar aquesta eina per al gerro, però vam fer moltes variacions, i aquí hi han alguns exemples de les variacions:

La bota



Consistia en modificar el gerro de forma que quedés com una bota amb la eina de modificar les corbes de Bèizer. 

Gerro amb fulles



Un cop pintat en gerro li vam afegir una altra figura que ja teníem feta, de forma que va quedar com es pot veure en la imatge.

Projecte amb l'inkscape




Abans de res, el nostre professor ens va dir, a tota la classe, que féssim un logotip i un fons. A continuació explicaré el disseny del meu blog i en que m'he basat per fer-ho.

El primer que vaig fer va ser el meu logotip, que comparteix les mateixes característiques del títol. Com ja he dit a la presentació, m'encanta fer màgia, i sobre tot amb cartes de poker, per fer honor a això el meu logotip son els 4 ases del poker, i a sota el meu nom:

 portafolis Xavi Sandalinas


Ha sigut senzill de fer, els rectangles els he fet amb les corbes de Bèizer, de fet, tot a excepció del nom ha sigut realitzat amb aquesta eina. Com ja he dit he fet els quatre rectangles primer, i després els dibuixos dels quatre pals dels ases de poker, que ha sigut el mes difícil.


Desprès he fet el fons del blog, el qual va ser basat en unes cartes de poker que a mi m'encanten:





Aquestes cartes a mi m'encanten, tant per el seu disseny i per lo bones que son, i es per aquest motiu per el que el fons del meu blog ha quedat així, però en comptes de posar 'salem' posa Xavi:



Aquí es pot veure que el disseny es molt similar, realment ha sigut senzill de fer però a la vegada elegant, el primer que he fet, ha sigut posar el rectangle i donar-li color i profunditat, a continuació amb les corbes de Bèizer, vaig fer la estrella de color rosa i les dues línies grogues, després he escrit el meu nom, he posar el contorn verd amb el fons d'un color mes fort, l'he torçat tal i com surt al disseny original i vaig posar el tipus de lletra que millor li quedava, i així he fet el fons del meu blog, estic bastant satisfet i m'ha agradat molt.

jueves, 22 de octubre de 2015

PRESENTACIÓ

Benvinguts al meu blog, aquí es on parlaré de un editor de gràfics vectorials anomenat ''Inkscape'', però abans, m'agradaria presentar-me.

El meu nom complet es Xavier Sandalinas Lòpez, un hobbie que tinc i que m'encanta es practicar jocs de màgia, aquest hobbie em va inspirar a fer el logotip que tinc a la meva pàgina web, ja que els jocs que jo practico, principalment són amb cartes, i com les cartes mes bones del poker son els ''As'', he decidit posar els quatre que són 'Trebols' 'pics' 'cors' i 'diamants'. Jo tinc altres hobbies, com jugar a basquet, encara que no entreno.

Fins aquí la meva presentació i espero que us agradi tot el que veureu a continuació.