Què farem?

jueves, 28 de abril de 2016

Pong

Aquest ès l'ultim i mes dificil projecte que farem amb aquesta aplicació, es tracta del clàssic joc del pong, que tens una bola, una taula i has d'evitar que la bola caigui. necessitem una mole, que serà la taula, una bola, un canvas per on es pugui moure tant la bola com la mole, dos botons, un per començar, i l'altre per reiniciar i per últim un scorelabel, el resultat hauria de ser el seguent(tenint en compte que el canvas ès 300x300, amb qualsevol imatge que volgueu i la bola i el mole a la vostra elecció):
 A continuació, hem de fer que la bola i la mole es moguin, i per aixó anem al apartat de blocs:


miércoles, 27 de abril de 2016

MoleMash

Molemash serà el primer joc que crearem, es el típic joc del talp.
necessitem un canvas(300x300) per que es mogui el talp, una mole(50x50) per colocar el talp, un scorelabel(score: ---), per saber la nostra puntuació i un reset per tornar a començar.
Totes aquestes eines estan en la part de l'esquerre, el resultat és el següent:
Com es pot veure, tenim el canvas, la mole, el score i el rset, ara explicarem com es fa per que es mogui la mole, tot aixó es fa en l'apartat de blocs:

El que es fa aqui es posar que l'score posi els numeros que ha de posar, a mes, farem que la mole es mogui al voltant del canvas i podem posar sorolls(opcional


*no detallo gaire aquests ultims ja que està tot bastant millor explicat en el hellopurr.

PaintPot

La finalitat d'aquest altre projecte ès poder dibuixar lliurement sobre qualsevol imatge:

En primer lloc, posem un canvas amb la imatge que volguem, en el meu cas, al ser un dibuix, he posat una pantalla en blanc:
A continuació, posarem en la part d'adalt els tres colors que volguem, però, de forma horitzontal, per fer aixó, anem a les eines de l'esquerra, a layout/horitzontal arrangement i posarem els colors a dintre, a mes d'aixó, necessitarem un botó per netejar tot el que hem pintat, i, a mes d'aixó, dos botons, un per fer el llapis mes gruixut i un altre per fer-lo mes petit. El resultat ès el següent:

En el esquema de blocs, ha de quedar aixi(cal tenir en compte els noms dels botons que hem assignat):
Basicament el que fem aqui es asignar colors als botons i fer que els botons tinguin la seva funció, a mes de fer que es pugui dibuixar.




martes, 26 de abril de 2016

Hellopurr

HelloPurr ès un ''joc'' molt senzill, la seva finalitat ès tocar un gat, i aquest fagi el soroll característic d'aquest animal.

En primer lloc, anirem a la part de l'esquerra de l'app inventor, anirem a Drawing and animation, seleccionarem un canvas, i l'arrosegarem al centre, a continuació, anirem a la dreta i seleccionarem background imatge i posarem la següent:

  A continuació posarem un botó, al qual podem modificar el color i el text en les eines de la dreta: posarem el fons del botó blau, les lletres grogues i que posi ''pet the kitty!''

En el meu cas, ho he fet amb una balena, i es per prendre un exemple que no sigui el gat, i com es pot veure el botó d'abaix es groc, blau i posa el que tu esculls.

El següent pas consisteix en crear un audio, aquest ha de contenir el soroll d'un gat. En les eines de l'esquerra, en media, selecciones sound i ho arrosegues al centre, i hi poses un audio.mp3

Tot aixó ho hem fet amb ''designer'' però ara toca anar a blocks per tal d'enllaçar el botó amb el so, per exemple:
es pot veure que quan fem click al botó, sonarà l'audio i a mes vibrara, però, com es fa aixó?
Es molt senzill, en primer lloc hem d'anar a l'esquerra, a button1 i arrosegar a la part en blanc el ''when button1 click:'', a continuació, anirem al audio, i seleccionarem ''call sound1 play'' que fara que soni i a continuació (opcional) ''call sound1 vibrate milisecs'' les vibracions poden ser escollides anant a math, adalt a l'esquerra i posar 500(per exemple)




Appinventor


Google app inventor és una aplicació de google per crear aplicacions de software de sistema operatiu d'android. Amb un seguit d'eines bàsiques, els usuaris poden anar construint i millorant la seva aplicació.
La aplicació conta de dues interficies:
En la primera es pot veure com si fos la pantalla del dispositiu en el qual crearem la aplicació:
 ·A la esquerra tenim les diferents tipus d'eines, on podem posar moles, sons, imatges, etc...
·al centre tenim la pantalla, i tanmateix, el que es  veuria en el dispositiu android
·al costat dret de la pantalla tenim totes les eines que hem posat de l'esquerra
·A la dreta, es pot modificar la eina que hem escollit, desde canviar el color fins a posar imatges.

En la segona està l'apartat de blocs, on vas unint cada eina i creant el teu objectiu.

I aquesta es una breu explicació de l'app inventor, a continuació, veurem alguns projectes/exemples per entendre millor aquesta eina.