Què farem?

miércoles, 8 de junio de 2016

Video de YouTube

 YouTube és una eina de Google que et permet veure vídeos de qualsevol persona que hagi pujat un. Per fer això has d'iniciar sessió primer, després adalt a la dreta on posa penja i seguidament a l'editor. En aquest editor trobarem videos que no tenen cap licéncia i haurem de posar 3, i per ultim donar-li a ''crea el video''. Haurem d'esperar molta estona i procurar no fer-ho molt llarg perque Youtube processa els videos molt lentament.






https://www.youtube.com/watch?v=4F1ZDjiBHfE

miércoles, 1 de junio de 2016

Audacity

Audacity és un pograma creat per a la edició d'audios i per la creació d'aquests. Té moltes eines com per exemple la possiblitat de retallar audios, posar mes de un (i dins d'aixó fer que només soni un o que soni el que necessitis.

aquesta aplicació va ser creada al 1999 per Dominic mazzoni i Roger Dannenberg i al 2008 va ser proclamat com un de les 100 millors aplicacions.
Es pot grabar amb audios tipo .mp3 .wav .aiff .au .lof i .wmp i es compatible amb windows, linux/ubuntu i mac. Per a les persones estrangeres, Audacity consta de mes de 30 idiomes per escollir.

ACTIVITATS

En el meu cas, i la primera activitat que he fet ha sigut aprendre lo bàsic, com crear un soroll i modificar-lo (per exemple: la seva amplitud, la frequencia que te, etc)

En la activitat 5 ja ho he fet mes complexe, em donaven una taula amb les frequéncies de les notes musicals (do, re, mi, fa, sol, la, si, do) i em demanaven fer una escalera de sons amb aquesta taula. El resultat és el següent:
A la esquerra es poden veure les frequéncies, i quan dones al botó de play, sona una escala musical.

L'activitat 6 he sigut incapaç de fer-la.


miércoles, 18 de mayo de 2016

codi QR

El codi QR es un módul per guardar informació en un tipus de codi de barres d'espai bidimensional.
inicialment es va utilitzar per a la industria de vehicles, pero al veure la utilitat que aquest tenia es va començar a utilitzar en tot tipus d'empreses, o per guardar les dades d'algun contacte i no tenir que escriure tot. Es pot escanejar des de ordinadors dins a tabletes i telèfons intel·ligents.

A continuació, mostraré una imatge que explicarà breument les caracteristiques d'un codi QR:
 Estructura de un Código QR
 Actualment el codi QR te moltíssimes utilitats, com per exemple en els escacs, en l'art pop, amb el comerç electrònic, amb les posicions de GPS, en la medicina, i els personalitzats.

martes, 17 de mayo de 2016

Podcast

El podcast es una publicació digital, pt ser tant en audio com en video, que tracta sobre un tema en concret mitjançant audios.


 Un podcast ve de la paraula iPod i Broadcast (que vol dir la difusió de contingut).
Per poder reproduir un podcast no es necesita cap tipus de dispositiu, unicament un reproductor de so.

Com es crea i administra un podcast?

Els materials necessaris son: un microfon, un ordinador, conexió a internet, i alguna cosa que dir.

1. El primer que es necessita es tenir clar sobre quina cosa parlarem, poden ser temes variats, com per exemple esports, actualitat, politica....

2. És necessari un software d'edició que guardi els audios en .mp3.

3. Un cop acabat tot de grabar (duració estimada: entre 20 i 30 min(depèn de la situació i de quina cosa volgueu parlar)) s'ha de publicar en alguna pàgina d'internet, ja sigui teva o en algun servidor.

4. Per últim es necessita un ordinador o un reproductor mp3 per part de l'espectador per poder sentir el podcast.

Consells per millorar el teu podcast:

·No forçar el text, es a dir, tractar de parlar amb fluidesa
·no grabar programes de mes durada que 30 minuts, ja que poques persones tenen teemps suficient per sentir podcasts tan llargs.

jueves, 28 de abril de 2016

Pong

Aquest ès l'ultim i mes dificil projecte que farem amb aquesta aplicació, es tracta del clàssic joc del pong, que tens una bola, una taula i has d'evitar que la bola caigui. necessitem una mole, que serà la taula, una bola, un canvas per on es pugui moure tant la bola com la mole, dos botons, un per començar, i l'altre per reiniciar i per últim un scorelabel, el resultat hauria de ser el seguent(tenint en compte que el canvas ès 300x300, amb qualsevol imatge que volgueu i la bola i el mole a la vostra elecció):
 A continuació, hem de fer que la bola i la mole es moguin, i per aixó anem al apartat de blocs:


miércoles, 27 de abril de 2016

MoleMash

Molemash serà el primer joc que crearem, es el típic joc del talp.
necessitem un canvas(300x300) per que es mogui el talp, una mole(50x50) per colocar el talp, un scorelabel(score: ---), per saber la nostra puntuació i un reset per tornar a començar.
Totes aquestes eines estan en la part de l'esquerre, el resultat és el següent:
Com es pot veure, tenim el canvas, la mole, el score i el rset, ara explicarem com es fa per que es mogui la mole, tot aixó es fa en l'apartat de blocs:

El que es fa aqui es posar que l'score posi els numeros que ha de posar, a mes, farem que la mole es mogui al voltant del canvas i podem posar sorolls(opcional


*no detallo gaire aquests ultims ja que està tot bastant millor explicat en el hellopurr.

PaintPot

La finalitat d'aquest altre projecte ès poder dibuixar lliurement sobre qualsevol imatge:

En primer lloc, posem un canvas amb la imatge que volguem, en el meu cas, al ser un dibuix, he posat una pantalla en blanc:
A continuació, posarem en la part d'adalt els tres colors que volguem, però, de forma horitzontal, per fer aixó, anem a les eines de l'esquerra, a layout/horitzontal arrangement i posarem els colors a dintre, a mes d'aixó, necessitarem un botó per netejar tot el que hem pintat, i, a mes d'aixó, dos botons, un per fer el llapis mes gruixut i un altre per fer-lo mes petit. El resultat ès el següent:

En el esquema de blocs, ha de quedar aixi(cal tenir en compte els noms dels botons que hem assignat):
Basicament el que fem aqui es asignar colors als botons i fer que els botons tinguin la seva funció, a mes de fer que es pugui dibuixar.




martes, 26 de abril de 2016

Hellopurr

HelloPurr ès un ''joc'' molt senzill, la seva finalitat ès tocar un gat, i aquest fagi el soroll característic d'aquest animal.

En primer lloc, anirem a la part de l'esquerra de l'app inventor, anirem a Drawing and animation, seleccionarem un canvas, i l'arrosegarem al centre, a continuació, anirem a la dreta i seleccionarem background imatge i posarem la següent:

  A continuació posarem un botó, al qual podem modificar el color i el text en les eines de la dreta: posarem el fons del botó blau, les lletres grogues i que posi ''pet the kitty!''

En el meu cas, ho he fet amb una balena, i es per prendre un exemple que no sigui el gat, i com es pot veure el botó d'abaix es groc, blau i posa el que tu esculls.

El següent pas consisteix en crear un audio, aquest ha de contenir el soroll d'un gat. En les eines de l'esquerra, en media, selecciones sound i ho arrosegues al centre, i hi poses un audio.mp3

Tot aixó ho hem fet amb ''designer'' però ara toca anar a blocks per tal d'enllaçar el botó amb el so, per exemple:
es pot veure que quan fem click al botó, sonarà l'audio i a mes vibrara, però, com es fa aixó?
Es molt senzill, en primer lloc hem d'anar a l'esquerra, a button1 i arrosegar a la part en blanc el ''when button1 click:'', a continuació, anirem al audio, i seleccionarem ''call sound1 play'' que fara que soni i a continuació (opcional) ''call sound1 vibrate milisecs'' les vibracions poden ser escollides anant a math, adalt a l'esquerra i posar 500(per exemple)




Appinventor


Google app inventor és una aplicació de google per crear aplicacions de software de sistema operatiu d'android. Amb un seguit d'eines bàsiques, els usuaris poden anar construint i millorant la seva aplicació.
La aplicació conta de dues interficies:
En la primera es pot veure com si fos la pantalla del dispositiu en el qual crearem la aplicació:
 ·A la esquerra tenim les diferents tipus d'eines, on podem posar moles, sons, imatges, etc...
·al centre tenim la pantalla, i tanmateix, el que es  veuria en el dispositiu android
·al costat dret de la pantalla tenim totes les eines que hem posat de l'esquerra
·A la dreta, es pot modificar la eina que hem escollit, desde canviar el color fins a posar imatges.

En la segona està l'apartat de blocs, on vas unint cada eina i creant el teu objectiu.

I aquesta es una breu explicació de l'app inventor, a continuació, veurem alguns projectes/exemples per entendre millor aquesta eina.

martes, 9 de febrero de 2016

Rainbow snapseed

Aquesta entrada es exclusivament per una fotografía que el nostre professor ens ha dit que editessim entre tota la classe i a veure quina quedava millor, la imatge (sense editar) es la següent:


I a continuació farè la edició:

Ambient: +2
brillantor: +100
ombres: -58
tocs de llum: -30
calentor: -64
Saturació: +15
estructura: +90
Intensitat del filtre: +35
He posat alguns filtres també, com per exemple:
Desenfocat: com es pot veure, les zones d'abais estan mes difuminades que les del mig, que era el que volia recalcar, i per últim amb el paisatge HDR l'he perfeccioat una mica.

Resultat:
                    

miércoles, 20 de enero de 2016

SNAPSEED

Snapseed ès un editor d'imatges que va ser produit per Nik Software, utilitzable per google, android i iOS, va ser una de les 100 millors aplicacions de android de 2015 per PC Magazine.



Eines

Millorar foto: Et donen la possibilitat, amb aquesta eina, de donar-li llum a la fotografia o treure-se-la.

 Detalls: En aquesta eina podem donar-li mes claretat a la foto, de forma que es pigui veure molt millor o per el contrari, fer que es pugui veure mes borrós.

Tallar: aquesta eina com diu el nom, et permet tallar la imatge al teu gust ja sigui per treure porcions no desitjades o per infinitat de coses.

girar: aquesta eina ens permet torçar la imatge cap als dos cantons.

Transformar: Aquesta eina li dona fons a la imatge. degradant-la de forma que queda una mica un efecte 3D

Pinzell: aquesta eina es la mes basica de totes, es tan simple com que et deixa pintar la imatge al teu gust.

Selectiu: aquesta eina ens permet enfocar la nostra imatge i fer zoom.

corrector: cap misteri, treu anomalies de la teva fotografia.

Vinyeta: aquesta eina ens permet modificar la brillantor.

Filtres
Els filtres tenen un nom que els defineixen per ells mateixos, de forma que no considero necesari posar cap explicació:

-Desenfocar

-halo glamurós

-contrast de to

-paisathe HDR

-drama

-grunge

-gra pelicula

-vintage

-retrolux

-noir

-blanc i negre

-marcs  


Imatges editades 

A continuació, veurem una fotografia modificada:


Paisatge:
Aquest es el paisatge sense modificar que jo editaré:

i a continuació, modificaré la imatge i posaré el que he canviat:

Detalls/estructura/+90
Transformar/perspectiva vertical/-68
Paisatge HDR/intensitat del filtre/+50

I aquest es el resultat:





Personatge:

Aquest persoantge fa vídeos a youtube. L'editare i explicarè el que he fet:


 Edició:
Millorar foto/Brillantor/ +44
Detalls/estructira/+16
Brillantor glamour/halo/+57

Resultat:

Personatge en blanc i negre:

Foto a la nostra elecció:
Aixó ès una caixa, i a continuació la edició:

Edició:

Filtres/noir
Iluminació retro
Marcs/distancia de marc/-10

Foto editada: